WIJNEGEM

HIPHOP

Leeftijd: vanaf 1ste leerjaar 
Lesgever: juf Kimberly, juf Yaumil, juf Aline, juf Nina

Zit jij vol (dans)energie, hou je van coole muziek, maar nog meer van coole dansmoves? Werk je het liefst aan choreo’s die je uitdagen om passen te onthouden en deze goed uit te voeren? In de les hiphop staan er coole moves, funk, girly style en clipdance op het programma dus veel variatie en afwisseling. Wie houdt er nu niet van shaken op de dansvloer met spetterende choreo’s? Een dansles voor stoere boys and girls!

Er zijn 4 hiphopgroepen:

hiphop kiddo’s. Ben je van het 1ste-2de leerjaar en droom je ervan om een stoere hiphopgirl of boy te worden? Dan is deze les iets voor jou! De les hiphop kiddo’s gaat door op dinsdag van 16.30 tot 17.30. Ben je van het 3de leerjaar, heb je nog nog nooit gedanst? Dan start je ook bij hiphop kiddo’s! Ook dansers van het 3de leerjaar die vorig jaar ‘hiphop groep 1’ hebben gevolgd, maar graag nog even wat extra tijd krijgen om de basispassen in te oefenen, mogen zeker bij deze groep aansluiten.

hiphop kids. Dit is de hiphopgroep voor de dansers van het 3de-4de-5de leerjaar die vorig jaar ‘hiphop groep 1’ hebben gevolgd. Ben je van het 3de leerjaar en heb je nog nooit hiphop gedaan, dan kan je best even starten bij hiphop kiddo’s.  We bekijken dan samen wanneer je de overstap kan maken naar hiphop kids. De les de les hiphop kids gaat door op dinsdag van 17.30 tot 18.30. Dansers van het 4de-5de leerjaar die graag met hiphop willen starten, stromen in bij hiphop kids.

hiphop teens. In deze groep dansen de hiphoppers die vorig jaar ‘hiphop groep 2’ hebben gedaan of instromen vanaf het 6delj-1ste-2de middelbaar. Ben je van het 6de leerjaar en heb je nog weinig danservaring of ligt het lestempo van hiphop teens te hoog, dan kan je best een jaartje hiphop kids volgen om de basis onder de knie te krijgen. Ben je van het 3de middelbaar of ouder, maar heb je geen ervaring in hiphop, dan is dit ook een goede groep om eerst een jaar hiphop te volgen vooraleer door te stromen naar een hogere groep. De les gaat door op maandag van 17.30 tot 18.30.

hiphop adults. Mag het lestempo aanzienlijk hoog liggen en focus je graag op choreo? Je kan aansluiten bij deze groep als je vorig jaar ‘dance mix’ hebt gevolgd en het lestempo vlot kon volgen. Heb je nog geen hiphop gevolgd, maar wel voldoende dansachtergrond, dan kan je waarschijnlijk aansluiten bij deze dansgroep vanaf het 3de middelbaar ongeveer. We bekijken dan de eerste dansles of je best eerst een jaar hiphop teens volgt, of meteen kan doorstromen naar hiphop adults. De les hiphop adults gaat door op zaterdag van 12.30 tot 14.30, er zijn 15 lesmomenten doorheen het dansjaar, de data worden op voorhand vastgelegd.