WIJNEGEM

JAZZ

Leeftijd: vanaf 1ste leerjaar
Lesgever: juf Amber-Lynn, juf Romi, juf Jolien

Tijdens de jazzles krijg je een goede basis in danstechniek. We maken de  combinatie van technische en dansante oefeningen en gebruiken verschillende hippe muzieksoorten voor toffe choreografieën! Volg jazz wanneer je een mooie combinatie wil tussen techniek en choreo. Ideaal voor dansers die een basis willen in danstechniek, maar ook houden van dansen dansen dansen!

Er zijn 3 dansgroepen:

jazz kiddo’s. Ben je van de 3de kleuterklas en heb je al 1 of 2 jaartjes kleuterdans gevolgd?  Als je graag jazz wil leren kan je aansluiten bij de groep jazz kiddo’s. Kleuters van de 3de kleuterklas die nog nooit dansles hebben gevolgd, sluiten best eerst een jaartje aan bij de groep kleuterdans (zaterdag 10.15-11.00). De dansers van het 1ste-2de leerjaar die nog geen dansles hebben gevolgd starten ook bij de groep jazz kiddo’s. Merken we dat je super snel oppikt en je dansniveau snel vordert, dan bespreken we zeker samen om na enkele danslessen de overstap naar jazz kids A te maken. De les jazz kiddo’s gaat door op woensdag van 16.00 tot 17.00. 

jazz kids A. Ben je van het 1ste-2de-3de leerjaar en heb je vorig jaar ‘fun dans’ of ‘kinderdans’ gedaan? Dan heb je de basispassen al onder de knie en kan je verder dansen bij jazz kids A. Deze les gaat door op woensdag van 17.00 tot 18.00. Beginners van het 1ste-2de leerjaar die nog geen dansles hebben gevolgd, kunnen inschrijven bij jazz kiddo’s om de basispassen onder de knie te krijgen. 

jazz kids B. Ben je van het 4de-5de leerjaar en/of heb je een jaartje ‘jazz groep 1’ gevolgd? Dan kan je dansen bij jazz kids B. Deze les gaat door op woensdag van 18.00-19.00. Ook dansers van het 3de leerjaar met al wat jaartjes danservaring kunnen aansluiten bij jazz kids B. 

Niet je leeftijd, maar wel je dansniveau zal aangeven bij welke dansgroep je het beste kan aansluiten. We vinden het belangrijk dat we voor elke danser een dansgroep vinden die het beste aansluit bij de combinatie leeftijd + dansniveau. Bespreek dit gerust ook even met de dansjuf wat de mogelijkheden zijn. We raden steeds aan om in de beginnersgroep te starten, wanneer we merken dat het dansniveau snel vordert, dan is het altijd mogelijk om een groepje door te schuiven.