WIJNEGEM

KINDERDANS

Leeftijd: 3de kleuterklas – 1ste leerjaar – 2de leerjaar 
Lesgever: juf Kimberly

Tijdens de les kinderdans leggen we stap voor stap meer basis in de danstechniek, waarbij er ook meer aandacht wordt gegeven aan het klassieke ballet. Een uitgebreide les voor kinderen die heel graag aan ballet doen en hierin de nodige basis willen leren, maar waarbij er ook best nog wel wat variatie aan bod mag komen en graag ook de basis van jazz onder de knie willen krijgen.

De (ballet)technieken, posities van armen en benen, alsook houding, komen elke les aan bod zodat de kinderen de kans krijgen om de nodige technische onderbouw te leren.
Tijdens deze les maken we vooral combinaties op de basisoefeningen en worden de oefeningen ook wat langer. We werken meer op rijen naar de spiegel zodat je je eigen bewegingen goed kan zien. Danspassen achter elkaar onthouden tot het een echte dans wordt, dat gaan we oefenen!

We oefenen een plié en tendu aan de barre en ook relevé en polka staan op het programma. Daarnaast werken we aan het ritmegevoel en stimuleren we afwerking in de uitvoering van de danspassen. Ook choreo’s met leuke danspassen komen aan bod.
Kortom, dé perfecte les voor dansers die houden van ballet én dansen dansen dansen!

De les kinderdans gaat door op dinsdag van 16u30 tot 17u30.

De dansers van het 1ste en 2de leerjaar die graag ballet willen leren, maar nog geen danservaring hebben starten in de groep kinderdans.  Ook de oudste kleuters van de 3de kleuterklas die graag willen starten en de basis willen leren van ballet kunnen in deze groep aansluiten.

Kies voor de groep kinderdans als je naast ballet nog wel wat variatie in de dansles wil.