WIJNEGEM

KLASSIEK

Leeftijd: vanaf 1ste leerjaar 
Lesgever: juf Kimberly

Tijdens de les oefen je verder op de basisprincipes van klassiek ballet, we oefenen zowel aan de barre als au milieu aangevuld met verplaatsingen op de diagonaal. Een juiste en verfijnde lichaamshouding is belangrijk voor de correcte uitvoering van de oefeningen. Stap voor stap oefen je je lichaam en leer je de techniek. Daarnaast werken we ook een choreo waarbij het dansplezier, uitleving én inleving in dans centraal staan.

Er zijn 2 groepen:

klassiek groep 1: Dit is voor de dansers van het 1ste-2de-3de leerjaar. De dansers van het 1ste leerjaar hebben reeds een jaartje danservaring achter de rug en hebben de basispassen onder de knie. Je kan dus enkel rechtstreeks doorstromen naar klassiek groep 1 indien je vorig jaar de les kleuterdans hebt gevolgd. De les gaat door op woensdag van 17u tot 18u.

De dansers van het 1ste-2de leerjaar die pas willen starten met ballet kunnen inschrijven bij de groep ‘kinderdans’. Hier wordt de basis aangeleerd.

klassiek groep 2: Dit is voor de dansers van het 4de-5de-6de leerjaar die al enkele jaartjes klassiek ballet volgen. Deze les gaat door op donderdag van 16.30 tot 17.30.