Waarom?

Net zoals in andere sporten heeft sportkledij een eigen functionaliteit. In het zwembad heb je een badpak aan, tijdens het skiën een skibroek. Tijdens een dansles moeten de bewegingen van de danser goed zichtbaar zijn voor de lesgever om correcties te kunnen aanbrengen. Danskledij verwijst ook naar de dansstijl: tijdens de balletles een maillot en flats, tijdens de hiphoples een joggingbroek en sportschoenen.

Bij Danskreatie vzw kiezen we voor een uniform: dansers hebben aangepaste kledij aan afhankelijk van de dansstijl. Daarnaast geeft het een samenhorigheidsgevoel als alle dansers dezelfde kledij aanhebben. Bovendien is het een vorm van discipline die we willen meegeven aan onze leerlingen: je komt in uniform naar een dansles.

Het uniform is verplicht!

Dit houdt in dat andere danskledij niet toegelaten is in de dansles.
Het balletmateriaal wordt via de dansschool (of rechtstreeks) aangekocht bij Charpentier, Nationalestraat 134, 2000 Antwerpen.
Hiphopbroeken en t-shirts met logo worden gedrukt bij PAS en zijn enkel te bestellen via de dansschool.

Passen en bestellen

Tijdens de pasdagen bij het begin van het nieuwe dansjaar hebben we alle pasmodelletjes bij. U kan dan de nieuwe danskledij komen passen en we noteren de correcte maat.
Ook wanneer u een proefles volgt, kan u komen passen. Zo hebben wij alvast de correcte maat.

Opgelet: Enkel tijdens deze dagen kan u gebruik maken van onze pas- en bestelservice. Nadien zal u doorverwezen worden naar de balletwinkel voor de aankoop van het juiste materiaal.

Dansflats

Enkel de dansflats van balletwinkel Charpentier zijn toegelaten. Dit betekent dat andere flats van bv. Decathlon, Hema, … niet zijn toegelaten.

(model: roze lederen dansflats met volledige zool van het merk Bloch)