LESSEN

Dansen is een heel complete vorm van beweging: techniekoefeningen, danspassen leren, choreografieën uitwerken, … Heel je lichaam beweegt tijdens het dansen waardoor het een fijne uitlaatklep is. De motorische vaardigheden worden gestimuleerd en ontwikkeld, alsook lichaamsbesef en –controle neemt een belangrijke plaats in. Daarnaast is dansen ook samen-dansen. Niets zo leuk als een dansles met je vrienden en vriendinnen. Het ritme dat ieder in zich heeft wordt aangewakkerd, alsook bouw je zelfvertrouwen op en geloof in je eigen kunnen.

Onze jongste dansers van 3 jaar starten met een dansles vol expressie, creativiteit, fantasie, maar het ontwikkelen van de kleutermotoriek staat centraal: stappen, huppelen, lopen, springen, … De dansles voor 6 en 7-jarigen gaat al een stap verder: uitbreidingen op de basisbewegingen en de basis leggen voor een danstechniek.

Vanaf 7 à 8 jaar kan je kiezen voor een dansstijl: klassiek, jazz, musical of hiphop. Elke dansles starten we met een degelijke opwarming van het lichaam, gevolgd door enkele oefeningen om de danstechniek te verwerven en het dansvocabulair eigen te maken (au milieu, verplaatsingen). Daarna werken we aan choreografieën om tot slot af te sluiten met een deugddoende stretching. Oudere dansers kunnen ook pointes en modern volgen. Tijdens de lessen musical werken we rond dans, zang en drama. Een heel complete les dus!

Een dansles volgen bij DansKReatie houdt in dat je een danstechniek verwerft. Bovendien doen we dit op een pedagogisch verantwoorde manier en bouwen we de lessen op vanuit de leerplannen. Zo kan je steeds vooruitgang zien en jezelf jaar na jaar verder ontwikkelen als danser. Elke dansles gebruiken we volop om onze dansers aan het werk te zetten en heel wat bij te leren, maar ook met aandacht voor de motivatie van de leerlingen.

DansKReatie brengt kinderen en jongeren de technieken van klassiek ballet, jazz, hiphop en musical bij. Pedagogisch geschoolde lesgevers met ervaring geven les op een leuke en boeiende manier waarbij we ook het dansplezier niet uit het oog verliezen.’

Om ervoor te zorgen dat elke leerling kan bijleren in de dansles en zich goed voelt in de dansgroep werken we met leeftijdsgroepen: per leeftijdsgroep is er een dansgroep in de verschillende dansstijlen. Doordat de dansers op hun eigen niveau kunnen dansen, verhogen we de kwaliteit van de les. Bovendien werken we met kleine groepen zodat we elke leerling de nodige aandacht en begeleiding kunnen geven.

Bij DansKReatie is het mogelijk om elke dansstijl apart te volgen of in combinatie met andere dansstijlen. Ons uitgebreide lessenrooster maakt het mogelijk om hierin zelf een combinatie te maken.

Tijdens onze 2-jaarlijkse dansvoorstelling krijgen al onze dansleerlingen de kans om te schitteren op het podium met hun danstalent! Op het einde van elk semester is publiek ook welkom tijdens de openlessen. Zo geven we ouders de kans om hun kind aan het werk te zien en vooruitgang vast te stellen. Enkele kleinere optredens doorheen het jaar geven je de kans om podiumervaring op te bouwen (bv. jaarmarkt).

Kies voor DansKReatie als je op zoek bent naar een toffe dansschool, lesgevers met pedagogische en eigen ervaring in hun vakgebied, keuze in verschillende dansstijlen, wanneer je graag danst met je eigen leeftijdsgenoten in kleine dansgroepen, waarbij we aandacht hebben voor élke danser die de kans krijgt om tijdens de lessen en met dansvoorstellingen zijn danstalent te ontwikkelen en hierin te schitteren!

DansKReatie vzw streeft naar een duidelijke en goede communicatie tussen organisatie, lesgevers, leerlingen en ouders aangezien dit rechtstreeks de kwaliteit van de werking van een organisatie beïnvloed. Via infomails wordt u tijdig op de hoogte gebracht van activiteiten en nieuwigheden. Bovendien willen wij een aangename, veilige, leuke en stimulerende omgeving creëren waarin dansers zich welkom voelen, zich kunnen ontwikkelen en zich goed te voelen als individu binnen een groep.

KAMPEN

Danskreatie vzw organiseert kampen tijdens elke schoolvakanties.

Danskreatie vzw streeft ernaar om élke deelnemer een leuke vakantieweek te bezorgen, maar daarnaast ook de kans te geven om nieuwe podiumkunsten te ontdekken, zichzelf en z’n eigen talenten te leren kennen, samen plezier te beleven met vrienden en te schitteren op het podium tijdens het toonmoment!

Tijdens een themaweek (bv. Beestenboel, Sprookjesland, Maffe meiden, …) werken we alle activiteiten uit vanuit het thema. Dit geeft extra kans aan fantasie en inleving. Tijdens kampen met een toonmoment (bv. Wannamuze, 3D on stage, …) ligt vooral de focus op dans/zang/drama en schitteren op het einde van de week! Een kamp volgen bij DansKReatie betekent steeds een actieve, creatieve week beleven!

KINDERFEESTJES

Op zoek naar een leuk en origineel concept voor een kinderfeestje?

Neem een kijkje op de website van 123kidsparty: www.123kidsparty.be