Workshops

Scholen, gemeenten en verenigingen kunnen bij Danskreatie vzw terecht voor het boeken van workshops voor dansdagen, grabbelpas, kinderactiviteiten, …

Wij passen de activiteiten aan aan jouw specifieke vraag en doelgroep. We zorgen voor een degelijke voorbereiding, materiaal- en muziekkeuze en uitvoering. Onze lesgever heeft een pedagogische achtergrond en ruime ervaring binnen het vakgebied.

Zoek je een workshop voor 1, 2 of 3 uur, halve dag of volledige dag? Rond dans, sport en spel, yoga of crea? Voor kleuters of lagere schoolkinderen?

Wij bezorgen de kinderen een leuke ervaring! Hieronder enkele voorbeelden. Elke workshop kan aangepast worden naar de specifieke vraag (duur, leeftijd, inhoud dans/crea, …). Onderstaande workshops duren telkens 2 uur (voor 1 groep), maar we kunnen ook een kortere versie aanbieden om zo verschillende groepen achter elkaar te plaatsen.

Mogelijkheden:

Dance Factory!

We gaan op reis naar discoland! Maaaar om binnen te mogen moeten we eerst de 5 discosterren verzamelen. Bij elke ster krijg je een gekke en dansante disco-opdracht. Gelukt?! Welkom, in discoland! Nu nog verkleden met glitterjasjes, hoeden, gekke brillen en boa’s. Feesten maar! Daarna even uitrusten en samen je eigen discobril knutselen.

Een workshop geschikt voor kleuters of lagere school. Afwisseling tussen dans, verkleden en knutselen.

Beestenboel

Op avontuur door de jungle! Eerst vertrekken met onze luchtballon om daarna te landen tussen de gekke apen. Wie komen we nog allemaal tegen op dit avontuur?! Om ons helemaal te kunnen inleven voorzien we dierenmaskers en verkleedpakken. Om de gekke pret compleet te maken knutselen we ons eigen jungledier om mee naar huis te nemen op het einde van deze spannende reis.

Een workshop geschikt voor kleuters of lagere school. Afwisseling tussen dans, verkleden en knutselen.

Fairytale magic

In fairytale land is de tovenaar plots spoorloos verdwenen. Alle sprookjesfiguren zijn in paniek want wat moeten ze nu doen zonder tovenaar? De sprookjesfiguren gaan op tocht om de tovenaar terug te vinden. Zou het hen lukken? Ze komen op verschillende plaatsen waar ze telkens een opdracht moeten doen. Als ze de opdracht goed doen, dan krijgen ze een stukje van de toverspreuk waarmee ze de tovenaar terug kunnen toveren. We dansen de drakendans, moeten ons verdedigen als echte ridders, oefenen toverspreuken en verkleden ons als échte ridders en prinsessen! Na de bevrijding van de tovenaar hebben we nog even tijd voor het knutselen van onze eigen ridder – of prinsessenkroon.

Een workshop geschikt voor kleuters of lagere school. Afwisseling tussen dans, verkleden en knutselen.

Crazy Fun

3-2-1 actie! Een leuke workshop boordevol energieke en actieve opdrachten met leuk sport en spel materiaal. Jouw team wordt uitgedaagd om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Even moe van al deze coole spelletjes, dan kunnen we samen even gezellig knutselen.

Een workshop geschikt voor kleuters (onze jongsten van 3 jaar zijn nog net te klein) of lagere school. Afwisseling tussen sport en spel en knutselen.

ARTistiek

Zijn jullie echte kinderkunstenaars en wil je je helemaal uitleven met glitters, froezel, foam en klei? Wij brengen alle knutselmaterialen mee om jouw kunstwerken te maken. Er is ruime keuze, we bespreken op voorhand wat je graag wil maken. Enkele voorbeelden: sleutelhangers, button, maskers, tshirts of stoffen zak met textielproduct, handpoppen, dromenvangers, …

Een workshop geschikt voor kleuters en lagere school. Veel knutselplezier!

Creayoga-avontuur

Samen genieten van yoga-oefeningen, massage, zintuigspelletjes, verhalen, … We laten je kennis maken met de wondere wereld van de yoga en genieten van het samenzijn. Na de yoga-activiteiten samen een mooie dromenvanger knutselen om mee naar huis te nemen.

Een workshop geschikt voor kleuters en lagere school. Afwisseling tussen yoga-activiteiten en knutselen.